Pentru un trai linistit, nu uitati ca si proprietarii imobilelor din bloc au si obligatii si drepturi

Proprietarii imobilelor din bloc au si obligatii, nu doar drepturi. Chiar daca exista pretentia ca asociatia “sa faca, sa dreaga, sa repare etc.”, sa nu uitam ca proprietarii au si obligatii! Asociatia de proprietari nu poate face gratuit si nici foarte ieftin. Orice lucrare de calitate costa, toata lumea cere diverse servicii, insa mai nimeni nu vrea sa plateasca ulterior.

Ce „rele” fac proprietarii imobilelor din bloc?

Unii proprietari care nu se implica constructiv, prefera ulterior sa faca fel de fel de plangeri. Uneori chiar si 2-3 plangeri pe saptamana pentru ca au „dreptul”, „cf.art. din legea cutare”. De multe ori, blocheaza activitatea asociatiei care, in loc sa administreze imobilul, trebuie sa faca kilograme de copii xerox si sa piarda ore cu redactare de raspunsuri etc. Evident, produce stres si in timp devine oaia neagra a blocului.

Pentru o siguranta sporita, alegeti-va cu grija oamenii care va reprezinta in conducerea asociatiei de proprietari de bloc sau condominiu. Astfel, nu veti mai fi carcotasi.

Unii proprietari care au timp se apuca de reclamatii si incep cu plangeri de genul:
– trebuiau 3 oferte pentru serviciul X;
– pretul este prea mare;
– nu platesc pentru ca nu locuiesc acolo, desi sunt proprietari;
– reclamatie in stanga si in dreapta
– la asociatie toata lumea fura sau fac afaceri;

Trebuie ca fiecare proprietar sa inteleaga ca nu asa functioneaza asociatia de proprietari, in care cativa se implica si sunt platiti pentru asta si restul sunt spectatori, eventual critici fel de fel.

Exemple de asa da

Daca se arde un bec pe casa scarii, toata comunitatea tipa si reclama la asociatie. Legal, administratorul trebuie sa contacteze o firma sau un electrician a carui prestare de serviciu nu e gratuita. Pe langa valoarea becului se va plati si manopera, deplasarea etc. (Adica tot asociatia, adica tot proprietarii imobilelor din bloc care au si obligatii)

Sau o rampa pentru persoane cu dizabilitati la intrarea in scara de bloc. Costa destul de mult contractand o firma specializata.

Pentru un trai linistit, nu uitati ca si proprietarii imobilelor din bloc au si obligatii si drepturi

Pentru un trai linistit, nu uitati ca si proprietarii imobilelor din bloc au si obligatii si drepturi

Exemple de asa nu

Stimati proprietari care aveti si drepturi, dar si obligatii. Casa scarii e a dvs., daca vreti mai ieftin, iata variante:

-cumparati un bec cu bon fiscale care il predati la asociatie pentru a vi-l deconta si procedati singuri la schimbarea becului.

– sau cativa saci de ciment, apa, suflet, putina indemanare si un pic de activitate fizica. Va iesi rampa pentru persoane cu handicap excelenta, gestul va fi raslatit cand nu te astepti. Pentru a citi mai multe de rampa pentru persoane cu dizabilitati, click aici.

Mai ieftin de atat nu poate fi! Cu siguranta e mai usor de dus vorba despre cel care o face si de a comenta peste tot ca e scumpa viata la bloc.

Evident, exemplele pot continua.

Cei care se implica sunt foarte putini. Incercati sa folositi avantajul dvs de proprietar si implicati-va in activitatile la asociatia de bloc. Astfel, veti realiza multe chestii pe bani putini si veti trai in armonie perfecta cu vecinii. Bonus: viata sociala activa!

Informatiile publicate de elgia.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.