In contextul raspandirii COVID-19, stati acasa, stam acasa

In contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus), s-au luat noi masuri de prevenire cu care se doreste un impact de protectie sporita asupra asociatiilor de proprietari. Ultima Ordonanta Militara are un impact direct si benefic asupra asociatiilor de proprietari. Masura se aplica incepand cu data de 31 martie 2020, ora 12.00.

In contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus)

Utima Ordonanta Militara anunta urmatoarele:
La art. 6 se face mentiunea ca autoritatile publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile blocurilor de locuinta si vor dezinfecta periodic lifturile, casa scarilor si alte spatii comune.

Asadar autoritatea publica locala, Primaria (aici vorbim de Primaria fiecarui oras in parte, Timisoara, Bucuresti, Arad sau orice alt oras) urmeaza a lua masurile ce se impun in vederea realizarii acestor activitati. Astfel de actiuni nu pot fi decat benefice, fiind blocuri care nu au realizat inca astfel de demersuri din resurse proprii pana la acest moment.

La art.8 se mentioneaza faptul ca, pe perioada starii de urgenta, preturile la energia electrica si termica, gaze naturale, alimentare cu apa, salubritate nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii ordonantei. Prin urmare, costul pentru aceste servicii raman blocate, pana la ridicarea starii de urgenta.

In contextul raspandirii COVID-19, se pot lua masuri suplimentare in scara de bloc

Dincolo de masurile luate de autoritatile locale, ar putea exista masuri suplimentare de protectie.
Acum e momentul sa vedeti daca firma de curatenie sau femeia de serviciu isi face treaba. (Veti vedea si partea negativa a lucrurilor, cei care comanda verbal si care in realitate nu se implica)

Produsele pentru dezinfectie nu sunt nici ieftine, dar nici scumpe. Puteti folosi si apa calda si cu mult sapun si o carpa curata, acolo unde chiar nu exista buget si nici posibilitate. In magazinele online puteti gasi chiar si covorase imbibate cu clor sau dezinfectant.

Puteti lua masuri suplimentare la nivel de palier, cum ar fi: manere, clante, usi, geamuri, balustrade etc.

In contextul raspandirii COVID-19, stati acasa, stam acasa

In contextul raspandirii COVID-19, stati acasa, stam acasa; sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, Romania

In contextul prevenirii si combaterii COVID-19 la nivel de comunitate

➡️Incercati sa faceti plata intretinerii online in contul bancar al asociatiei de proprietari, astfel nu va expuneti nici dvs., nici casierul sau administratorul.

➡️Luati legatura cu administratorul sau cu firma de administrare a asociatiei de proprietari telefonic, prin whatsapp sau e-mail.
Incercati pe cat posibil sa evitati restantele.

➡️Evitati sa stabiliti adunari generale la bloc.

➡️Evitati sa faceti lucrari in bloc care nu sunt absolut necesare.

💯Acum este momentul sa fim buni, poate chiar mai buni decat de Craciun. Cei tineri si in putere, haideti sa ne ajutam batranii sa treaca cu bine peste acest moment. Intrebati vecinii in varsta sau cei izolati care nu pot iesi deloc afara daca au nevoie de ajutor. Haideti sa oferim macar o vorba buna, de la distanta.

#stamacasa, #statiacasa, recomandare privind raspandirea COVID-19

Ca sa sustinem prevenirea raspandirii COVID-19, este recomandat sa stam cat mai mult acasa si sa iesim din casa doar pentru strictul necesar, echipati corespunzator si cu declaratia pe propria raspundere/adeverinte angajator completate. Le gasiti pe platforma electronica formular.sts.ro , recomandata de Ministerul Afacerilor Interne.

Sa ne spalam maini cat mai des cu apa calda si sapun! Sa pastram distanta recomandata intre oameni!

Sa respectam munca celor care se expun: medici, asistente, farmacisti, curieri, politie, jandarmi, cei are lucreaza in fabrici pentru a produce echipament si munca tuturor celorlalti care sunt la datorie in aceasta perioada.

Toti cetatenii trebuie sa incerce sa ia in considerare doar informatiile verificate prin surse oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Acesta nu este un numar de urgenta , ci este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor.

Informatiile publicate de elgia.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Surse:

Utile

http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/