Incurajam informarea din surse oficiale

In contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus)…
Firmele de curatenie ar trebui sa faca dezinfectie si in scarile de bloc.
Dezinfectia strazilor Timisoarei in contextul evolutiei situatiei epidemiologice determinata de raspandirea COVID-19, se face spalandu-se strazile cu clor si dezinfectant.
Cetatenii sunt rugați sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale.

Dezinfectia in scarile de bloc in Timisoara si alte orase

Firmele de curatenie ar trebui sa faca dezinfectie si in scarile de bloc. Contracost sau nu, depinde de contractul avut cu firma. Pentru mai multe detalii despre firmele de curatenie, click aici.

In contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus)… in ce consta aceasta dezinfectie?

Ca masura suplimentara pentru reducerea riscului de transmitere a virusului COVID-19, ar trebui dezinfectat intrarea in scara de bloc, suprafetele de pe toate etajele, liftul, manere, clante, usi, geamuri etc. Produsele pentru dezinfectie nu sunt neaparat scumpe. Acestea pot fi clor, spirt, dezinfectant.

La tine in bloc cum este?

Ca bonus, haideti sa incercam pe cat posibil sa facem plata intretinerii online, sa incercam sa evitam cat se poate de mult contactul cu alte persoane.

Dezinfectia strazilor Timisoarei

Primaria Municipiului Timisoara a anuntat care este programul lucrarilor de salubrizare, dupa ce a decis, inca de ieri, ca strazile din capitala banatului sa fie spalate cu clor sau alti dezinfectati.

Programul de salubrizare a strazilor din oras in perioada urmatoare a fost anuntat de Primaria Timisoarei. Municipalitatea ii roaga pe cetateni sa elibereze parcarile si carosabilul in vederea efectuarii lucrarilor de salubrizare care consta in maturat mecanic, maturat manual, ras la rigola manual, spalat manual si mecanic. Vezi aici care este programul.

Operatorul public de salubritate stradala are obligativitatea de a spala strazile orasului cu apa cu clor sau alti dezinfectati indicati de organele competente ca eficienti contra virusului COVID -19.

in contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus), strazile Timisoarei sunt spalate cu clor si dezinfectant

in contextul raspandirii COVID-19 (Coronavirus), strazile Timisoarei sunt spalate cu clor si dezinfectant

Luati in considerare doar informatiile verificate prin surse oficiale

Cetatenii sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

Incurajam informarea din surse oficiale

Incurajam informarea din surse oficiale

CE TREBUIE SA STITI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Spalati-va mainile de multe ori

Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Mainile se spala cu apa si sapun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%.
Spalarea mainilor elimina virusul.

Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute

Mentineti distanta de cel putin 1-2 metru intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata.
Nu va atingeti ochii , nasul si gura cu mainile
Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra in corp prin ochi, nas si gura, astfel evitati atingerea daca nu v-ati spalat bine mainile.
Mainile intra in contact cu suprafetele contaminate de virus raspandindu-se in tot corpul.

Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti

Daca aveti infectie respiratoare acuta, evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de preferat de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in contact.

Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decat in cazul in care va prescrie medicul

Momentan, nu exista cercetari stiintifice care evidentiaza ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor, nu impotriva virusului.
Covid-19 este un virus. Deci nu se utilizeaza antibiotic ca si metoda de prevenire sau tratament, decat in cazul in care se constata si o infectie bacteriana.

Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool

Dezinfectantii chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanti ce contin, clor, inalbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul si farmacistul dumneavoastra vor sti ce sa recomande.

Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave

Utilizarea mastii de protectie ajuta si limiteaza raspandirea virusului. Dar trebuie sa fie folosita impreuna cu celelalte masuri de igiena printre care spalarea mainilor pentru cel putin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi masti de protectie suprapuse una peste alta.

Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

Pana in prezent nu exista nici o dovada ca produsele/obiectele produse in China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti sau v-ati intors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile

Animalele de companie nu transmit coronavirus

In acest moment nu exista dovezi ca animalele de companie, caini si pisici pot fi infectate de virus.

Surse:

https://www.mai.gov.ro/

http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/